вівторок, 15 березня 2016 р.

Бережімо своє життя!!!

Туберкульоз на сьогодні є актуальною медико-соціальною проблемою не тільки в Україні, а й в усьому світі. Згідно світової статистики щорік в усьому світі від туберкульозу гине 2 млн. людей.Не дивлячись на всі передові досягнення медицини, від такого захворювання, як туберкульоз не застрахований жоден. Ця хвороба не робить винятків ні для кого!!!
Туберкульоз - це хроничне інфекційне захворювання, збудником якого е мікобактерії туберкульозу, або палички Коха.







Статистика свідчить про те, що в Україні щоденно реєструється 82 нових хворих на туберкульоз, а 30 хворих помирає.
Туберкульоз передається повітряно-крапельним шляхом-бактерії, які є його збудниками, містяться в найдрібніших частинках слини інфікованої людини. Вони потрапляють в повітря або на різні предмети, коли людина чхає, кашляє, або навіть просто говорить.
Щоб відбулося зараження, в частинках слини повинен міститися життєздатний збудник туберкульозу. Чим менше часу проходить між моментом, коли збудник потрапляє в зовнішнє середовище, і моментом, коли він проникає в дихальні шляхи здорової людини, тим більше вірогідність інфікування.
Довгий час вважалося, що існують й інші шляхи передачі туберкульозу - наприклад, що він може передаватися через посуд, рушники, та інші предмети, що використовуються хворим. В даний час не підтверджено, що туберкульоз поширюється через будь-які предмети ужитку.
Лікування туберкульозу при ранньому виявленні захворювання завжди проходить успішно. Крім курсу антибіотиків пацієнтам призначають загальнозміцнюючі процедури - дихальну гімнастику, імунотерапію, фізіотерапію, вітаміни. Лікування туберкульозу повинен проводити тільки досвідчений фахівець. Важлива в запобіганні хвороби правильна профілактика туберкульозу.

 Профілактика туберкульозу - вакцинація населення і регулярні флюорографічні обстеження, які дадуть можливість своєчасно почати лікування туберкульозу.

Немає коментарів:

Дописати коментар