вівторок, 26 січня 2016 р.

Чи знали ви що..?

   Виявляється найулюбленішем десертом дорослих та дітей взимку є помаранчевий фрукт. Безсумнівно це він- соковитий мандарин! Саме з ним у нас асоціюється Новий Рік, зимові радості та веселощі.    Але виявляється, це ще той "фрукт" і ми багато чого про нього не знаємо.
Наприклад, чи знали ви, що мандарини не тільки смачні, але і володіють цілющими якостями.    Сік цих фруктів згубно діє на гельмінтів, піднімає імунітет дітям і дорослим. Шкурка мандарин застосовується в приготуванні гірких настоянок, як засіб, що підвищує імунітет.      У косметології використовують лосьйон з висушених кірок для протирання жирної шкіри.     А Ефірне масло мандарина здавно використовується в ароматерапії для підняття настрою і набуття життєвого тонусу.     Також  у подорожах по екзотичних країнах непогано вживати мандариновий сік до прийняття їжі. Це є дієвим профілактичним засобом дизентерії та кишкових інфекцій.     Зазвичай в наших магазинах продають гібриди мандарин з іншими фруктами, наприклад, з апельсинами, грейпфрутами, лимонами. На етикетках тоді зазвичай пишуть «танжерин», «клементін», «тангора».    Та незважаючи на всю користь мандарин, пам’ятатайте, що в усьому хороша міра, тому не слід зловживати помаранчевим улюбленцем, адже у великій кількості він може згубно діяти на слизову шлунку. 

Немає коментарів:

Дописати коментар