Виявляється найулюбленішем десертом
дорослих та дітей взимку є помаранчевий фрукт. Безсумнівно це він- соковитий мандарин!
Саме з ним у нас асоціюється Новий Рік, зимові радості та веселощі. Але
виявляється, це ще той "фрукт" і ми багато чого про нього не знаємо.
Наприклад, чи знали ви, що мандарини не тільки смачні, але і володіють
цілющими якостями. Сік цих фруктів згубно діє на гельмінтів, піднімає імунітет
дітям і дорослим. Шкурка мандарин застосовується в приготуванні гірких
настоянок, як засіб, що підвищує імунітет. У косметології використовують
лосьйон з висушених кірок для протирання жирної шкіри. А Ефірне масло
мандарина здавно використовується в ароматерапії для підняття настрою і набуття
життєвого тонусу. Також у подорожах по екзотичних країнах непогано
вживати мандариновий сік до прийняття їжі. Це є дієвим профілактичним засобом
дизентерії та кишкових інфекцій. Зазвичай в наших
магазинах продають гібриди мандарин з іншими фруктами, наприклад, з
апельсинами, грейпфрутами, лимонами. На етикетках тоді зазвичай пишуть
«танжерин», «клементін», «тангора». Та незважаючи на всю
користь мандарин, пам’ятатайте, що в усьому хороша міра, тому не слід
зловживати помаранчевим улюбленцем, адже у великій кількості він може згубно
діяти на слизову шлунку.
Немає коментарів:
Дописати коментар