середа, 14 лютого 2018 р.


Час минає, а біль Афгану не вщухає!

Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 
15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в  історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
З кожним роком все далі історія віддаляє нас від років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих українців. Тому для школярів нашого навчального закладу заплановано провести бесіди та години спілкування, що сприятимуть  формуванню у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, пошани до учасників бойових дій, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків. 
На сайті  https://naurok.com.ua/buklet-do-vihovno-godini-na-temu-chas-minae-a-bil-afganu-ne-vschuhae-8915.html  розміщено буклет, який ви можете використати при проведенні виховної години з метою ознайомлення дітей з однією із трагічних сторінок історії. Розробка присвячується вшануванню подвигу воїнів, які в далекому Афганістані виконували свій інтернаціональний обов'язок.

Немає коментарів:

Дописати коментар